Over ons veld:

Het terrein van Lilo’s Roedel is ingericht als een volledig veilige speelomgeving voor alle honden.

Ons terrein bestaat uit twee velden. Op het voorste veld ligt kunstgras met twee overdekte ruimtes die er direct aan liggen. Zo kunnen honden zich terugtrekken en warm en beschut liggen bij slecht weer. Het andere veld is natuurgras, met een grote inloopstal erop. De twee velden liggen naast elkaar. Op drukke dagen kunnen ze door een scharnierpunt beiden opengezet worden.

Ons veld is voorzien van een hekwerk van 1 meter 80 hoog. Er zijn meerdere poorten waarmee een sluis gecreëerd wordt. Honden kunnen het veld pas op of af als het voorste hek gesloten is. Zo wordt ontsnapping uitgesloten. Hier hebben we voor gekozen zodat alle honden veilig naar ons toe kunnen komen, zowel honden met een groot jachtinstinct als meer angstig aangelegde honden.

Er is altijd toezicht aanwezig om de rust in de roedel te bewaren en gedrag bij te sturen waar nodig. Ook belonen is dan belangrijk. Plezier en welzijn van de honden staat natuurlijk voorop.

Verder is er ook gedacht aan duurzaam speelgoed. Dit is uitgezocht om het gebit van de hond te sparen. Dagelijks wordt het speelgoed gecontroleerd en zonodig vervangen, zodat er geen stukjes speelgoed ingeslikt kunnen worden.

In de zomer wordt er ook gedacht aan voldoende schaduwplekken en verkoeling door middel van badjes en een sproei-installatie. 

Voor welke honden is de dagopvang geschikt?

Honden zijn bij ons welkom wanneer ze 13,5 week oud zijn, dit vanwege de incubatietijd van 10 dagen na de laatste inentingen die worden gegeven bij 12 weken. Uiteraard is het ook belangrijk dat de hond sociaal is voor mens en dier. We sluiten geen rassen uit.

We werken met een kennismakingsmoment op locatie en een proefdag, om te kijken of de hond bij de roedel past en het zelf ook als prettig ervaart. Twijfel je nog Lilo’s Roedel geschikt is voor jouw hond? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te overleggen.

Welke diensten bieden wij aan?

We bieden een dagopvang aan van maandag tot en met vrijdag tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds. Binnen deze tijden kun je je hond zelf brengen en ophalen, daar zit geen vast tijdstip aan verbonden.

Geen tijd om je hond te brengen of halen? Dan is er ook onze haal- en brengservice, mits je in het rijgebied woont. We rijden ‘s ochtends tussen 08:00 tot 10:00 uur en ‘s middags tussen 15:30 tot 17:30 uur. Voor gebruik van deze service hoef je niet per se thuis te zijn. Het is ook mogelijk om een huissleutel in beheer te geven. Hiervoor wordt dan een sleutelcontract opgemaakt.

Entingen / Verplichtingen

Gezondheid en veiligheid staat bij Lilo’s Roedel hoog in het vaandel. Gezien de honden gezamenlijk een roedel vormen op onze afgesloten speelweide is het daarom belangrijk dat alle honden hun jaarlijkse entingen en de inenting voor kennelhoest hebben gehad. Ook moeten ze gechipt, ontwormd ontvlooid zijn. Een titerbepaling is geldig bij ons, dit kan echter niet met de kennelhoestenting. Dit wordt altijd gecontroleerd bij inschrijving!

Dit zal gecontroleerd worden met de inschrijving.

Dagopvang

Vervoerservice